2,5–3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g margarin
1 rivet äpple
2 dl mjölk eller filmjölk
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.
2. Lägg i margarinet. Blanda ihop med fingertopparna till en grynig massa.
3. Skala och riv äpplet på det grova på ett rivjärn.
4. Blanda i rivet äpple samt mjölk eller filmjölk i bunken. Rör om med en trägaffel.
5. Vänd upp degen på en bänk. Se till att ha lite vetemjöl till hands. Knåda degen lätt. Tillsätt vetemjöl om degen känns klibbig.
6. Kavla degen 1-2 cm tjock. Ta ut rundlar med ett dricksglas. Lägg rundlarna på en plåt med bakpapper.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. När de är guldgula och höjt sig är de färdiga.