Äpple med lamm i gryta

500 g benfritt lammkött2 gula lökar1 msk curry, 1—2 msk idealmjölflytande margarin3 dl vatten + 1 köttbuljongtärning1 dl crème fraiche kokbar2 äpplen + 0,5 tsk currysalt, nymald svartpeppar(4 port)

Mat & dryck2001-09-27 00:01
Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i bitar. Bryn kött, lök och curry i flytande margarin i en gryta. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och smula ner buljongtärningen. Låt grytan småkoka under lock ca 20 min eller tills köttet känns mört. Skölj, kärna ur äpplena och skär dem i bitar.
Fräs dem lätt i margarin med curry. Blanda ner äppelfräs och crème fraiche i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller ris och nätt kokta grönsaker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!