Aprikosbröd

Mat & dryck2012-08-09 07:33

2 limpor eller 20 bullar. 50 g jäst, 6 dl ljummet vatten,
2 msk honung, 1/2 msk salt, 1 dl linfrö, 50 g mjukt smör,
3 äpplen, 15 aprikoser, 10 dl vetemjöl, 7 dl grahamsmjöl.

Smula ner jästen i degbunke, häll över vattnet och lös upp jästen. Lägg i honung, salt, linfrön och smöret, skuret i bitar, kärna ut äpplena, hacka dem och blanda ner i degen, hacka aprikoserna grovt och blanda ned dem med mjölet. Spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig, låt jäsa 30 min under duk. Lägg degen på mjölat bakbord, knäda den smidig. Forma till 2 limpor eller till trinda bullar, Jäs ytterligare 30 min under duk. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda limpor i 10 min, sänk till 175 grader och grädda 30 min till. Bullarna gräddas i 10 minuter i 250 grader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!