Aprikosglass med sås och rostad mandel
(68 port)Aprikoser och citruslikör smaksätter glassen. Servera med sås på aprikos samt garnering av rostad mandel.1 dl socker, 1 dl vatten15 torkade, mjuka och ljusa aprikoser4 äggulor3 msk citruslikör (om man så vill) eller aprikoslag250 g kesella vanilj, 2 dl vispgrädde4 äggvitorSås: 1 burk aprikoserRostad mandel: 1 msk flytande margarin, 1 tsk socker, 1 påse (35 g) flagad mandel.
Mixa aprikoserna ur burken till en slät puré och rör ut med aprikoslag till lagom såskonsistens. Hetta upp fettet i en stekpanna och rör ner socker och mandel. Rosta till fin färg under omrörning. Låt kallna. Vid servering tempereras glassen. Stjälp upp den, ta bort folien och skär i skivor. Häll aprikossås på assietter och lägg på glassen. Garnera med den rostade mandeln. Servera genast.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!