Ärtpasta

Mat & dryck2011-09-01 12:14

INGREDIENSER (Cirka 3 dl):
2 dl kokta gula ärtor
3 msk rapsolja
1 msk hackad/klippt gräslök
1 tsk örtsalt
(1 msk hackad/klippt persilja)
(1/2 citron eller rosenkvitten)

GÖR SÅ HÄR:
1) Om du har torkade gula ärtor: Skölj ärtorna och lägg dem i blöt 12–24 timmar. Byt gärna vatten en gång (för att minska gasbildande ämnen). Skölj sedan de blötlagda ärtorna och lägg dem i en kastrull med nytt vatten och salt. Låt koka under lock på svag värme 30–40 minuter. Häll av vattnet och uppflytande skal.
2) Mixa de kokta gula ärtorna tillsammans med rapsoljan.
3) Tillsätt gräslök, persilja och örtsalt (och eventuellt citron eller rosenkvitten). Fortsätt mixa tills ingredienserna blandat sig. Smaka av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!