Asiatisk biff med svenska trädgårdsgrönsaker

4 personer600 g utskuren biff eller entrecôte1 msk rapsolja + 1 msk smör till stekningflingsalt och svartpepparTill såsen:1 dl rensade svarta vinbär2 dl teriyakisås1 msk sesamfrön1/2 msk fint riven ingefäraTillbehör:blandade trädgårdsgrönsaker som rödbetor, morötter, potatis, röd lök, rädisor, zucchini, sallad och färska örterTill garnering:1 tsk sesamfrönindiankrasse, både blommor och bladsmå klasar av svarta vinbär

Mat & dryck2004-08-18 21:11
1. Förbered grönsakerna. Borsta och koka rödbetorna i lättsaltat vatten med skalet kvar. Överkoka inte utan avbryt kokningen så fort råheten gått ur rödbetorna. Slå av vattnet och låt rödbetorna svalna något innan de delas på längden.
Borsta eller skala morötterna men låt lite av blasten sitta kvar. Tvätta potatisen. Sjud potatisen i lättsaltat vatten cirka 8-10 minuter. Lägg i rödbetorna och sjud ytterligare 3-4 minuter. Ta upp och dela såväl potatis som morötter på längden. Varmhåll rödbetor, potatis och morötter. Dela lökar och rädisor på längden, strimla zucchini och riv salladsbladen.
2. Lägg en bädd av sallad, rädisor, zucchini och färska örter på fat eller tallrikar.
3. Mosa rensade svarta vinbär i teriyakisås och smaksätt med sesamfrön och fint riven ingefära. Värm såsen något.
4. Putsa köttet och dela det i fyra ganska tjocka skivor. Stek köttet i lika delar smör och olja. Salta och peppra. Låt lökhalvorna steka med i pannan mot slutet.
5. Lägg upp de varma grönsakerna och toppa med kött. Slå lite sås över köttet och garnera med sesamfrö, indiankrasse och klasar av svarta vinbär.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!