Asiatisk färs i salladsblad

En mycket fräsch och snabblagad rätt med mycket smak av chili, vitlök och koriander. I receptet används fläskfärs, men det blir minst lika gott med nöt- eller sojafärs. Servera tillsammans med ris och sweet chilisås.

Foto: Sandra Gunnarsson & Karin Ridderheim

Mat & dryck2016-04-22 05:30

Asiatisk färs i salladsblad

4 port Tid: 20 min

500 g fläskfärs2 vitlöksklyftor2 röda chili2 msk soja1 lime3 msk fisksås½ msk råsocker3 salladslökar3 huvud hjärtsallad/ baby gem-sallad2 msk olja till stekning

Till servering: Basmatiris, sweet chilisås,1 kruka koriander

1 Skala och finhacka vitlök och chili. Hetta upp en stekpanna med olja till hög temperatur. Fräs färsen tills den fått lite färg. Tillsätt vitlök och chili och fräs vidare några minuter. Tillsätt därefter soja, saften av en lime, fisksås och socker.­ ­Låt koka in.

2 Finstrimla salladslöken. Blanda ner i färsen och dra av från värmen. Bryt salladsbladen från stammen. Fyll varje blad med färs. Toppa med koriander och servera tillsammans med sweet chilisås och ris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!