Asiatisk färs i salladsblad
4 port Tid: 20 min
500 g fläskfärs2 vitlöksklyftor2 röda chili2 msk soja1 lime3 msk fisksås½ msk råsocker3 salladslökar3 huvud hjärtsallad/ baby gem-sallad2 msk olja till stekning
Till servering: Basmatiris, sweet chilisås,1 kruka koriander
1 Skala och finhacka vitlök och chili. Hetta upp en stekpanna med olja till hög temperatur. Fräs färsen tills den fått lite färg. Tillsätt vitlök och chili och fräs vidare några minuter. Tillsätt därefter soja, saften av en lime, fisksås och socker. Låt koka in.
2 Finstrimla salladslöken. Blanda ner i färsen och dra av från värmen. Bryt salladsbladen från stammen. Fyll varje blad med färs. Toppa med koriander och servera tillsammans med sweet chilisås och ris.