Auberginegryta

(4 pers)3 medelstora auberginer 2 stora tomater2 gula lökarcirka 2 cm färsk ingefära1 vitlöksklyfta1 krm gurkmeja1 msk garam masalasalt2-3 msk matoljaev 1-2 msk crème fraîcheev 1 spansk peppar

Mat & dryck2002-04-11 00:01
Tvätta auberginerna och lägg dem i form i ugn på 250 grader i cirka 15 minuter eller till dess att skalet släppt. Ta bort skalet och mosa auberginerna med visp eller gaffel. Ställ åt sidan. Skär ingefära, chilipeppar och vitlök i små bitar. Värm oljan i en gryta och lägg i ingefära, chilipeppar och vitlök och låt bryna. Skär tomaterna i bitar och lägg i grytan. Lägg också i kryddorna: salt, garam masala och gurkmeja. Blanda i de mosade auberginerna och låt småputtra under lite omrörning i cirka fem minuter.
Garnera med exempelvis färsk koriander.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!