Auberginelasagne

2 stora auberginer1-2 tsk salt2 gula lökar3 hackade vitlöksklyftor2 burkar krosssade tomater2 tsk basilika1 tsk socker400 g mozzarella1 knippe basillika12 lasagneplattor2 dl standardmjölk eller matlagningsgrädde

Mat & dryck2006-08-30 13:58
Steg 1: Skölj och skiva 2 stora auberginer i 1,5 cm tjocka skivor. Strö över 1-2 tsk salt. Torka bort saltet efter 30 minuter och lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen i 200 grader tills skivorna fått färg, cirka 20 minuter.
Steg 2: Gör en tomatsås genom att steka 2 gula lökar och 3 hackade vitlöksklyftor i olivolja. Tillsätt 2 burkar krossade tomater, 2 tsk basilika och 1 tsk socker. Låt puttra några minuter.
Steg 3: Bred ut ett tunt lager tomatsås i botten av en ugnsform. Varva sedan aubergineskivor med 400 gram mozzarella i tunna skivor, 1 stort knippe strimlad basilika, tomatsås samt 12 lasagneplattor. Avsluta med tomatsåsen. Häll sedan 2 dl standardmjölk eller matlagningsgrädde längs formens kanter (inte på tomatsåsen).
Steg 4: Grädda i ugnen i 200 grader cirka 40 minuter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!