Aubergineröra

(4 port)ca 500 g aubergine3 st (ca 300 g) paprika (1 röd, 1 grön och 1 gul)2 stora gula lökar3 klyftor vitlök4 stora tomater (i 4 delar)10 st gröna oliver fyllda med paprika (konserv)1û1 1/2 tsk oregano1 krm svartpeppar2û3 st ansjovis (skär i små bitar)1 1/2û2 dl olja (majs el raps t ex)Salt enligt önskemål

Mat & dryck1998-11-26 13:36
Skölj auberginerna och paprikan. Torka av dem. Skär de oskalade auberginerna på längden i tunna skivor.
Dela tomaterna och paprikan i fyra delar vardera och skrapa bort fröna. Skär lök och vitlök i stora klyftor.
Stek aubergineskivorna i oljan tills den får en ljusbrun färg. (Lägg i skivorna några i taget.) Tag bort auberginen från stekpannan efter hand som skivorna friterats.
Stek den gula löken och vitlöken ljust brun. Lägg i paprikaklyftorna och fortsätt att steka ca 5 min. Ta bort allt från stekpannan.
Stek tomatklyftorna. Blanda allt, inklusive ansjovis och oliver. Värm upp 5 min.
Krydda med oregano, svartpeppar och salt.
Låt svalna utan lock. Laga minst en dag före serveringen och spara i kylen.
Röran passar bra som förrätt, till exempel serverad med ett salladsblad, eller på bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!