Avokadotartar

(4 port)2 mogna avokador1-1,5 dl crème fraiche0,5 dl fint hackad purjolök1 krm örtsalt, nymald svartpeppar2 tsk osötad senap2-3 msk finklippt dill1 burk inlagda kräftstjärtar (à 400 g varav 170 g kräftstjärtar)4 skivor vitt formbrödcitronskivor, dillkvistar till garnering

Mat & dryck2001-08-16 00:01
Dela avokadon på längden och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet och skär det i små bitar. Droppa över citronsaft så att det inte mörknar. Blanda samman crème fraiche med purjolök, salt, peppar, senap och dill. Smaka av. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Spar ev lite saltlag att smaka av med. Klipp/hacka kräftstjärtarna och blanda ner i crème fraicheblandningen tillsammans med avokadobitarna. Rosta brödskivorna. Skär ev bort kanterna och ta ut rundlar med hjälp av ett glas eller skär i trekanter. Fördela avokadoröran på brödet och garnera med citronskivor och dill.
Ersätt kräftstjärtarna med 200 g rökt lax (benfri) som klipps i små bitar. Blanda ner enligt ovan i crème fraicheblandningen. Garnera med citronskivor och dill. Servera i båda fallen som förrätt. Med lax kan den passa som förrätt på ett kräftkalas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!