Avokadotartar
(4 port)2 avokador1-1,5 dl crFme fraeche0,5 dl fint strimlad purjolök1 krm salt, nymald svartpeppar2 tsk osötad senap500 g frysta räkor med skal, tinade4 skivor vitt formbröd
Rosta bröden. Fördela avokadoröran på skivorna. Garnera med räkor, dillvippa och en liten citronskiva.
Dessert: Gör en coupe, en dessert med glass, bär och toddysås. (6 port)
1 pkt vaniljglass a 0,5 l
1 pkt frysta hallon eller björnbär, ca 250 g, lätt tinade
Äggtoddy: 3 äggulor, 3 msk florsocker, 3 msk citruslikör (eller smaksätt med favoritjuice, rätt koncentrerad), 1 dl vispgrädde
Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt. Smaksätt med likör eller juice. Vispa grädde och blanda ner i toddyn. Bottna coupeglas med glass (inte hårdfrusen) och lägg bären ovanpå. Häll på äggtoddyn. Stick ev ner ett rullrån.
Vill man inte ha en arbetad dessert så komponera ett vackert och färgrikt fruktfat. Det finns så mycket läcker frukt att välja på!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!