Avokadotartar

(4 port)2 avokador1-1,5 dl crFme fraeche0,5 dl fint strimlad purjolök1 krm salt, nymald svartpeppar2 tsk osötad senap500 g frysta räkor med skal, tinade4 skivor vitt formbröd

Mat & dryck2000-04-17 00:01
Skala räkorna. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur köttet. Skär det i små tärningar. Droppa över citronsaft så att de inte mörknar. Blanda crFme fraeche med purjolök, salt, peppar och senap. Smaka av. Spar några räkor till garnering. Hacka resten och blanda ner i såsen. Skär bort kanterna på brödskivorna. Ta ut rundlar med drickglas eller skär skivorna i trekanter.
Rosta bröden. Fördela avokadoröran på skivorna. Garnera med räkor, dillvippa och en liten citronskiva.

Dessert: Gör en coupe, en dessert med glass, bär och toddysås. (6 port)
1 pkt vaniljglass a 0,5 l
1 pkt frysta hallon eller björnbär, ca 250 g, lätt tinade
Äggtoddy: 3 äggulor, 3 msk florsocker, 3 msk citruslikör (eller smaksätt med favoritjuice, rätt koncentrerad), 1 dl vispgrädde
Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt. Smaksätt med likör eller juice. Vispa grädde och blanda ner i toddyn. Bottna coupeglas med glass (inte hårdfrusen) och lägg bären ovanpå. Häll på äggtoddyn. Stick ev ner ett rullrån.
Vill man inte ha en arbetad dessert så komponera ett vackert och färgrikt fruktfat. Det finns så mycket läcker frukt att välja på!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!