Banan- och chokladmuffins

(ca 24 st)2 ägg normalstora och rumsvarma2,5 dl socker1 dl flytande margarin (eller 100 g smält och avsvalnat)saft av 1-1,5 citron dvs 3 msk pressad citronsaft1 stor mogen banan1,5 dl matlagningsgrädde3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker100 g mörk blockchoklad

Mat & dryck2002-01-31 00:01
Sätt ugnen på 225 grader. Sätt ut muffinsformar (ca 4,5 cm i botten) gärna dubbla så står de stadigare, på en plåt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ned/vänd ned fett, citronsaft, mosad banan och grädde. Blanda samman vetemjöl med bakpulver, vaniljsocker och hackad choklad. Vänd ner mjölblandningen och blanda varsamt om. Fördela smeten i formarna med hjälp av en matsked. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera dem ljumma till morgonkaffet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!