Bananpaj med nöttäcke

Mat & dryck1998-11-30 13:45
(8 pers)
Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 dl vatten

Mixa smör, socker och mjöl i matberedare. Blanda i vatten och kör tills allt är väl blandat.
Tryck ut degen i en stor pajform med löstagbar botten.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
4-5 väl mogna bananer skivas och läggs på det förgräddade pajskalet
Nöttäcke:
2 dl hasselnötter
4 stycken bittermandlar
1,5 dl socker
150 g smör
1 st ägg
1 dl vetemjöl

Hasselnötterna mixas grovt med bittermandlar och socker. Blanda i smör, ägg och vetemjöl. Täck bananerna med massan.
Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
Servera med vaniljsås.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!