(Tid: 1 tim 15 min, 4 port)
Ingredienser:
Marinerad fläskkarré: 600 g fläskkarré, 2 msk färsk riven ingefära, 2 finrivna vitlöksklyftor, 2 msk japansk soja, 1 finhackad röd chili, 2 msk honung, 2 msk sesamfrö
Syrade grönsaker: 2 morötter, 1 bit rättika, 1 dl ättika (12 procent), 2 dl strösocker, 2,5 dl vatten
Vitlöksmajonnäs: en halv riven vitlöksklyfta, 1,5 dl majonnäs
Till servering: Baguetter till 4 pers, sallad, finhackad salladslök, srirachasås (asiatisk chilisås, kan bytas ut mot annan het sås), fisksås, färsk koriander
Gör så här:
Skär köttet i tunna skivor. Låt marinera i ingefära, vitlök, soja och chili ca 1 timme.
Skala och hyvla morot och rättika i tunna strimlor med osthyvel eller potatisskalare. Blanda samman ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Häll över i en skål, blanda med morot och rättika och låt dra fram till servering.
Blanda samman majonnäs och vitlök.
Hetta upp en stekpanna med olja till hög värme. Stek köttet hastigt tills det fått färg och är genomtillagat. Tillsätt honung och sesamfrö och dra av från värmen.
Skär ett snitt i baguetterna och bred på majonnäs. Fyll med sallad, finhackad salladslök, syrade grönsaker och stekt kött. Ringla över srirachasåssåen och några droppar fisksås. Toppa med rikliga mängder koriander.