Basilikapasta

(4 port)Först kokas pastan, som gärna kan vara färgad, av tillexempel spenat eller tomat. Blandas sedan med basilikaolja.400-500 g pasta, 1 hönsbuljongtärning4 msk olivolja (olja)4-5 msk färsk eller fryst basilika1 pressad vitlöksklyfta0,5 tsk örtsalt2 krm nymald svartpeppar1 msk vatten( 1 pkt bacon)

Mat & dryck2000-03-15 23:59
Om bacon används så klipp det i små bitar och stek knaprikt. Låt rinna av på hushållspapper. Koka pastan i vatten med en buljongtärning enligt paketets anvisningar. Tillsätt gärna 1 msk olja så kokar det inte över. Mixa olja med basilika, vitlök, örtsalt och peppar till en slät sås. Vispa ner vattnet. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan. Häll tillbaka i grytan eller förvärmd skål. Blanda den varma pastan med basilika-
oljan. Strö eventuellt över baconbitarna. Som sällskap t ex en stekt skinkschnitzel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!