Det mest självklara att dricka till traditionella kräftor är öl, och då en ljus lager eller allra helst ett veteöl. Vill man dricka vin till passar ett vitt vin med lite sötma bäst – ett ypperligt tillfälle att dricka en riesling, och då inte en helt torr variant.
Nottage Hill Riesling
#16426, 79 kr. Vad: (Nästan) torrt vitt vin
Tysk riesling är det mest vanligt förekommande när det gäller riesling med lite sötma men det här vinet från Australien är ett väldigt bra alternativ. Fruktig smak med endast ett uns sötma, drag av tropisk frukt, ingefära och lime.
Wisby Weisse
#1459, 27 kr för 50 cl.Vad: Veteöl
Veteöl passar till de mesta skaldjur, inte minst till kräftor med sin sälta och karakteristiska kryddning. De flesta kommer från Tyskland eller Belgien men vill man dricka svenskt så är denna ett bra alternativ. Mjukt fylligt öl med mild smak av kryddor och citrus.
Landsort Lager
#1466, 29.40 kr för 50 cl.Vad: Ljust öl
För den som föredrar ljust lageröl är det här ölet från Nynäshamn ett bra val. De var lite av pionjärer inom kvalitetslyftet av svensk öl. Smakrikt öl utan alltför mycket beska, gott och balanserat både före, under och efter kräftskivan.