Biff med lök

(4 port)Biff med lök är för många en ''höjdare''. Stek biffen rätt för bästa resultat.Ca 600 g nötkött, tex ryggbiff i 1,5 cm tjocka skivor2 gula lökar1 tsk salt1 krm svartpeppar

Mat & dryck2005-11-23 13:14
Skala och skiva löken. Koka den mjuk i vatten i en stekpanna. Späd med mera vatten efter hand, så att den intekokar torrt. Efter 10_15 min är den mjuk.
Bryn den sedan i lite fett. Bryn lite fett i stekpannan, till stekningen av biffen.
Sätt plattan ett eller två steg under högsta läge. Lägg i biffarna, när margarinet slutat bubbla. Fyll inte stekpannan mer än till 2/3. Sänk ev
ytterligare värmen, om den blir för starkt. Stek biffarna 2_3 min per sida.
När rosa köttsaft börjar tränga upp på den stekta sidan, är biffarna rosa inuti. Skär gärna ett snitt i biffen och titta efter hur väl stekt den är.
Salta och peppra.
Lägg löken på biffarna och bjud med nykokt potatis och grönsaker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!