Biffar med pizzasås

(4 port)500 g blandfärs3 skivor vitt formbröd2 dl mjölk1 ägg2 msk hackad gul löksalt, nymald svartpepparPizzasås: 3 msk margarin, 1 gul lök, hackad, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 halv burk krossade tomater (a 400 g), 1 msk tomatpuré, 1 tsk smulad oregano, 0,5 tsk smulad basilika, 1 lagerblad, salt, mald vitpeppar.

Mat & dryck1998-11-30 11:09
Smula brödet och blanda det med mjölken. Låt svälla i cirka 10 min.
Blanda ner färs, ägg, lök, salt och peppar. Rör färsen smidig, men inte för länge så att fettet kryper ut.
Stek eventuellt ett prov, för att avgöra om kryddningen är bra. Forma färsen till biffar. Bryn lätt lite margarin i en stekpanna. Lägg i biffarna (några i taget) och bryn dem fint bruna på båda sidor.
Stek dem klara i 3-4 min.
Gör såsen. Fräs löken i margarin tills den är nästan mjuk i en låg vid kastrull.
Tillsätt tomaterna (utan spad), tomatpuré och kryddor. Låt det mesta av vätskan koka in. Smaka av.
Smörj lätt ett ugnssäkert fat. Lägg på biffarna. Häll över såsen. Strö över lite riven ost. Gratinera i ugn vid 250 grader ca 10 min.
Bjud med kokt pasta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!