Bjudkrabba serverad i sitt skal (6 port)

2 krabbor/tina frysta1 msk margarin4—5 kantskurna vita formbrödskivor2 dl vatten, 1 dl vitt vin2 ansjovisfiléer2 äggulor2 dl vispgrädde1 dl finklippt dill

Mat & dryck2001-10-11 00:01
Tina fryst krabba. Rensa krabban. Låt ryggskölden vara hel liksom eventuellt en eller ett par klor.
Smält fettet i en kastrull. Tillsätt brödet som smulats. Blanda ner vatten och vin. Rör så att det blir slätt. Tillsätt hackade ansjovisfiléer. Rör samman äggulor och grädde. Rör ner i kastrullen och låt sjuda upp. Koka inte!
Blanda ner krabbkött som delats i mindre bitar. Blanda ner dill. Fyll krabbstuvningen i sköldarna. Lägg upp på ett fat. Garnera med röd stenbitsrom, dillvippor och ev krabbklor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!