Smet:
3 ägg
2,5 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
1 dl mjölk
En nypa salt
Krämglasyr:
100 g rumsvarmt smör
8 dl florsocker
200 g philadelphiaost
Rivet skal av 1 lime
Eventuellt blå och röd karamellfärg eller blåbärssylt
Fyllning:
Blåbärssylt, färsk. Ev mynta.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker luftigt.
3. Blanda mjöl och bakpulver.
4. Rör ner mjölblandning, smör och mjölk i smeten. Rör bara så att smeten går ihop. Du vill att så mycket luft som möjligt finns kvar i smeten.
5. Fyll muffinsformar till 2/3. Antalet muffins beror på storlek på formarna så det kan bli fler muffins. Fler muffins behöver kortare tid i ugnen.
6. Grädda i 15 minuter. Ta ut formarna och låt svalna.
7. Vispa alla ingredienser till krämglasyren luftigt, utom karamellfärg och sylt. Dela eventuellt krämglasyren i två delar och vispa i färg/sylt till önskad färg i den ena. Fyll en sprits med krämglasyr. Har du valt att göra två färger måste du se till att båda färgerna hamnar lika i spritsen. Lägg i så fall i lite i taget av båda färgerna från spetsen och uppåt. Kyl hela spritsen.
8. Skär bort toppen på dina muffins och lägg i en klick sylt.
9. Spritsa krämglasyren runt och ovanpå sylten. Tvåfärgad krämglasyr är svårare att få till så räkna med att den första kanske blir lite ful. Den äter man upp på direkten och serverar de snygga till imponerade gäster!