Blåbärsmuffins

(ca 15 stycken)1,5 dl socker4 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver1,25 tsk salt2 ägg100 gr smör eller margarin, smältes2 dl mjölk (använd filmjölk eller yoghurt för en saftigare, lite syrlig smak)1,5 dl blåbär som blandas med ett par matskedar mjöl

Mat & dryck2001-07-26 00:01
Rör ihop de torra ingredienserna. Knäck i äggen, häll i mjölken och det smälta margarinet eller smöret. Rör snabbt ihop det hela, men inte alltför väl, bara lite grovt.
Blanda ned blåbären med mjölet försiktigt i smeten, så att de inte krossas alltför mycket.
Häll upp i smorda metallformar eller i pappersformar. Blåbären kan också läggas i en ”grotta” mitt i muffinsen när smeten är ihälld, eller läggas i botten av formen innan smeten hälles i.
Då är det gott att ha rört ned lite vaniljsocker i blåbären innan för en lenare smak.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter på 225 grader. Pudra eventuellt över lite florsocker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!