Blåbärsmuffins

Det är ingen match att baka muffins om manhar en forma tt peta ner pappersformarna i. 
Foto: Dan Strandqvist

Det är ingen match att baka muffins om manhar en forma tt peta ner pappersformarna i. Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Mat & dryck2012-07-12 13:04

12 stora eller 24 mindre muffins

200 g smör
3 dl mjölk
3 dl strösocker
3 ägg
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

Till fyllning:
4 dl blåbär
1 tsk strösocker

Gör så här:
1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda smör och mjölk och vispa ner det i äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det med en stor sked i smeten.
2. Blanda rensade blåbär och strösocker. Vänd ner blandningen i muffinssmeten försiktigt så att bären inte krossas.
3. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll bara till drygt halva formen eftersom muffinsen jäser upp vid gräddningen. Grädda i 20-25 minuter i mitten av en 175 graders ugn. Den längre tiden avser större muffins.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!