Blåbärspaj

Mat & dryck2011-08-18 07:38

Mördeg: 300 g smör, 8 dl vetemjöl, 1 dl florsocker, 2 ägg, 1 msk vatten.
Fyllning: 1 kg blåbär, rivet skal av två citroner, 2 dl strösocker, 2 dl potatismjöl. Pensling: 1 ägg, 1 msk mjölk, råsocker.

Nyp ihop tärnat smör med vetemjöl/florsocker. Tillsätt ägg, arbeta ihop. Plasta degen, lägg i kylen en halvtimme. Klä ett pajskal med 2/3 av degen. Rör ihop blåbär, socker, potatismjöl och citronskal. Fyll pajskalet. Kavla resten till en platta, skär ut 1 ½ cm breda remsor, lägg dem i rutmönster över fyllningen. Vispa upp ägg och mjölk, pensla remsorna, strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 35 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!