Blåmusselsås

2 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 liten morot25 g rotselleri25 g fänkål3 kvistar backtimjan1 lagerblad5 svartpepparkorn1 msk olivolja1/2 flaska torrt vitt vin1 kg blåmusslor3 dl ekologisk vispgrädde15 g ekologiskt osaltat smör

Mat & dryck2005-02-23 20:52
Skala och finhacka lök och grönsaker. Tvätta och skrubba musslorna väl. Knacka på dem och ta bort dem som inte öppnar sig. Fräs lök, grönsaker och kryddor i olja. Slå på vin och koka upp. Tillsätt musslor, lägg på lock och koka tills musslorna har öppnats sig. Släng de musslor som inte öppnat sig. Spara några musslor till garnering. Sila av, ta undan 2 1/2 dl musselbuljong till grönsaksgarnityret. Reducera resten till 1/3 återstår. Tillsätt grädde och koka ihop. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan till servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!