Blinier i våffeljärn
2 ägg
3 dl mjölk, 3 procentig
1/4 paket jäst
2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 msk smält smör
Till serveringen:
1 dl gräddfil + 1 dl crème fraiche
100 g löjrom
1 hackad röd lök
Grön sparris, sallad, tomat, gurka och groddar
1. Separera äggen. Värm mjölken till cirka 37 grader. Lös jästen i mjölken. Blanda bovete- och vetemjöl och sikta blandningen i mjölken. Tillsätt äggulorna och blanda väl. Ställ smeten att jäsa övertäckt i rumstemperatur cirka 30 minuter.
2. Smält smöret och vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i det svalnade smeten.Tillsätt salt. Vänd ner de vispade äggvitorna.
3. Grädda i medelvarmt järn. Lägg dem en och en så de inte mjuknar.
4. Blanda gräddfil och crème fraiche. Bjud med grädden, löjrom, hackad röd lök och resten av grönsakerna.
Birgitta
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!