Blöt gulasch på mört kött

(4 portioner)3 potatisar2 gula lökar1 grön paprika1 klyfta vitlök2 msk smör350 g mört nötkött (innanlår)4 msk tomatpuré6 dl vatten2 tärningar köttbuljong4 dl mjölk3 tsk paprikapulver1 tsk mald spiskummin4 krm cayennepeppar1 tsk salt2 tsk sockersvartpeppar

Mat & dryck2001-11-08 00:01
Skala och hacka lök. Stek lök i smör i en gryta. Dela och strimla paprika och kött. Tillsätt kött, paprika och pressad vitlök. Bryn två minuter. Skala under tiden potatis och skiva den. Rör ner tomatpuré och lägg i potatis. Stek två minuter.
Tillsätt buljong och mjölk samt paprikapulver och spiskummin. Koka på medelvärme i 25 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera den här varianten som soppa med bröd och en klick gräddfil. I Ungern är det vanligt med klimp på mjöl och ägg i. I stället för kött passar torkat sojaprotein utmärkt (250 gram uppblött protein).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!