Böcklingmousse

(4 port)Bjud en härlig böcklingmousse med rödbetssås.2 gelatinblad3 böcklingar, ca 100 g250g kesella gourmet0,5 dl gräddfil1 tsk pressad citronsaft0,5 tsk salt1 krm svartpeppar1 äggvitaSås:2 kokta inlagda rödbetor, 2 dl gräddfil, salt.Garnering:halv rödlök, finhackad, 2 msk kapris, persilja.

Mat & dryck1998-11-24 13:54
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Rensa böcklingarna noga.
Mosa eller finfördela dem i matberedare tillsammans med kesella, gräddfil, citronsaft, salt och peppar. Krama ur gelatinbladen och smält dem i egen
fuktigheti kastrull på svag värme.
Vispa äggvitan till hårt skum. Rör ner
gelatinlösningen i böcklingsmeten och vänd sedan ner äggvitan.
Häll över i skål (om matberedare använts) och ställ kallt 3-4 timmar.
Gör såsen.
Kör rödbetorna i matberedare till en slät puré. Blanda ner gräddfil och smaka av med salt.
Vid serveringen skedas moussen upp på assietter. Häll lite sås runt om. Garnera med rödlök, kapris och persilja.
Bjud med ett mörkt bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!