Böcklingsallad

1 kruka huvudsallat, 1/2 huvud ekbladssallat (eller annan valfri sort)gärna lite färska spenatblad (finns i påse, mängd efter tycke och smak)2 rödlökar, 1 liten knippa rädisor400â??500 g böcklingSås: 1 kruka färsk basilika, 2 äggulor, 1 dl olja, saft av 1 lime eller 1/2 citron, 0,5 msk flytande honung, salt, citronpeppar

Mat & dryck2001-04-09 23:59
Servera böckling tillsammans med olika sorters sallat, lök och rädisor på fat. En grön sås och gärna hårt bröd som eventuellt kan sprödvärmas.
Mixa eller kör i matberedare basilika med äggulor. Droppa ner oljan under gång. Tillsätt lime- eller citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar. Eller gör såsen för hand, hacka basilikan fint och följ sedan beskrivningen enligt ovan. Verkar såsen för tjock, späd med lite vatten. Skölj sallaten och riv den.
Lägg upp på fat. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Skölj och skär rädisorna i skivor eller i klyftor. Lägg på lök och rädisor på salladsbädden. Rensa böcklingen och dela i mindre bitar och lägg upp på fatet. Servera såsen till. Gärna också hårt bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!