Bondgryta med indisk smak
(4 port)6û8 skivor lamm av bog eller rygg (ca 700 g)1 tsk gurkmeja1 tsk mald kummin1 tsk mald koriander1 tsk chilipulver2 stora gula lökar1 tsk socker4 medelstora potatisar1 msk färsk riven ingefära2 dl vatten1,5 tsk salt, 1,5 tsk garam masala (finns på vanliga kryddglas)
Hetta upp olja, gärna olivolja, i en traktörpanna eller vid gryta.
Tillsätt skalade och i skivor skurna lökar och socker. Rör om hela tiden och lägg sedan ner köttet som får fräsa med några minuter.
Tillsätt potatisen som skalats och skurits i klyftor och ingefäran.
Häll på vatten och blanda om. Salta.
Låt koka sakta under lock tills potatisen är mjuk 15û20 min.
Blanda ner garam masala mot slutet.
Låt koka ytterligare ca 5 min.
Bjud med ris eller bröd och grönsaker. Stek lätt i olja t ex squash-, aubergine- och äppeltärningar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!