(4 port)
1 förpackning färska böngroddar, 180 g
2 salladslökar, strimlade
1 tsk sesamolja
1 röd chili, urkärnad och strimlad
½ tsk havssalt
11/2 msk sesamfrön (gärna blandat svarta och vita)
Gör så här:
1. Skölj groddarna och lägg dem i en vid kastrull. Slå på 1 dl vatten, lägg på ett lock och sätt på högsta värme. Sätt en timer på 8 minuter. Dra ner värmen till lägsta temperatur så snart det börjar koka, men lyft inte på locket innan timern ringer.
2. Låt groddarna rinna av i en durkslag och lägg dem sedan i en skål och låt svalna.
3. Blanda groddarna med chili och salladslök, salta och ringla över sesamolja. Rör runt så att allt blandas.
4. Rosta sesamfrön i en het panna och mortla dem sedan lätt (de ger mer smak då). Blanda ner i salladen.