Bouillabaisse med kyckling

(4 port)4 kycklingklubbor1 gul lök2 vitlöksklyftor1 purjolök4 stjälkar selleri4 tomater0,5 dl olivolja (olja)rivet skal av 0,5 apelsin0,5 g saffran eller gurkmeja2-3 msk hackad persilja1 l hönsbuljong (fond eller tärning + vatten)2 dl vitt vinsalt, citronpeppar, örtagårds-krydda

Mat & dryck2000-08-30 16:40
Skala både gul- och vitlök och hacka dem. Snitta, skölj och skär purjolöken i strimlor. Hetta upp olja i en gryta och fräs löksorterna utan att de tar färg. Tillsätt skivad selleri, skållade och hackade tomater, apelsinskal, saffran eller gurkmeja och persilja. Lägg ner kycklingklubborna (tinade om frysta används) och låt dem fräsa med en stund. Vänd om allt. Späd med buljong och vin. Koka upp och låt sjuda under lock cirka 20 minuter. Stick i en kycklingklubba - saften ska vara ofärgad. Smaka av med salt, peppar och örtagårdskrydda. Servera nylagat med ev stekta brödkrutonger (vitt formbröd utan kanter skurna i små tärningar och stekta) och en klick kesella som smaksatts med ytterligare hackade örter (persilja, timjan och dragon
t ex) eller ta en klick crFme fraiche med franska örter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!