Briocher
(25 st)2 dl vatten25 g jäst4 dl vetemjöl0,5 tsk salt150 g margarin0,5 dl socker5 äggca 1 l vetemjöl.
Tillsätt 4 dl vetemjöl och salt. Täck bunken och låt degen jäsa ca 30 min eller till dubbel storlek. Rör nu fett och socker smidigt.
Vispa upp äggen. Tillsätt fett-sockerblandningen och äggen till den förjästa degen.
Tillsätt mer vetemjöl till en smidig deg. Ta upp
degen på bakbordet och knåda den. Rulla ut till längder.
Ta undan lite deg så att det räcker till 25 små kulor. Forma resten av degen till 25 runda bullar. Lägg dem i bullformar av folie. Gör en fördjupning i varje bulle. Lägg däri en liten degkula.
Jäs bullarna övertäckta ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ugn vid 250 grader ca 10 min. Briocher kan också bjudas till en lite festligare sallad.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!