Broccolipaj
(4 port)Pajdeg: 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, 125 g margarin, 1 krm vinäger, 1 msk vatten.Fyllning: 250 g färsk eller fryst broccoli, 75 g salami, 3 tomater, 3 dl mjölk, 3 ägg 2 dl riven lagrad ost, gärna västerbottensost, 2 msk färsk hackad basilika1 krm salt, 0,5 krm svartpeppar, 1-2 pressade vitlöksklyftor.
Förväll under tiden broccolin enligt anvisningar på förpackningen eller ca 10 min. Låt rinna av. Skär den i mindre bitar. Strimla salamin. Skölj och skiva tomaterna.
Tryck ut degen i en pajform ca 27 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och tryck upp kanterna med gaffeln. Låt skalet vila ca 30 min i kyl eller 15 min i frys. Förgrädda pajskalet i ugn vid 200 grader ca 10 min.
Fördela broccoli, korv och tomater i skalet. Strö över osten, vispa samman mjölk med ägg och kryddor. Häll över äggstanningen.
Grädda i ugn vid 200 grader 30-40 min. Bjud pajen med en sallad.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!