Broccolisoppa
(4 port)1 gul lök2 medelstora potatisar (gör soppan simmig)det gröna från 1 purjolök (ca 1 dl strimlat)olja300 g fryst broccoli1 l hönsbuljong (vatten + 2 buljongtärningar)2 dl matlagningsgräddeörtsalt, citronpepparGarnering: extra förvällda broccolibuketter
Fräs lök, potatis och purjo i olja i en gryta. Det ska bara mjukna och inte ta färg. Lägg i den otinade broccolin och häll på buljongen. Låt småkoka under lock ca 10 min. Eftersom soppan ska mixas måste grönsakerna vara riktigt mjuka.
Häll av buljongen (spar den) och mixa grönsakerna till puré. Häll tillbaka purén i grytan och vispa ner buljong och grädde. Hetta upp och smaka av med lite örtsalt och citronpeppar. Lägg i förvällda små broccolibuketter i soppan när den ska ätas.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!