Bröd med yoghurt (ca 7 st bröd)

1 liter vatten90g jäst1500g (25 dl)vetemjöl800g (14.5 dl)fint rågmjöl150g (2.5 dl) durumvetemjöl40g (2 och 3/4 msk)salt60g smör130g (1,5 dl)naturell yoghurt

Bröd med youghurt

Bröd med youghurt

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2009-05-07 08:00
Ha i alla ingredienser i maskinen ( kitchen-aid eller nån liknande). Blanda först sakta i ca 2-3 min sedan snabbare i 6-7 min. Låt sedan degen vila i 1 timme på mjölat bord under handuk. Dela sen degen i 7 lika stora bitar. Och knåda dom runda. Forma därefter bröden till valfri form. Lägg bröden under handduk på plåt med papper och jäs dom till nästan dubbel storlek. Innan bröden ska in i ugnen är det bra att spraya dem med vatten. Då blir de en fin yta på brödet.

Sätt in bröden på 250 grader, sänk direkt till 210 grader och låt dom vara innne ca 20-25 min. Sätt i en termometer se till att de är uppe i 96 grader innan ni tar ut dem.

3 sätt att fixa formen:

1. Fisken: Vik brödet, och rulla de smalt i ändarna. lägg brödet på plåt och papper med mjöl på med skarvan neråt. Precis innan bakning så vänder du brödet försiktigt och lägger de på ny plåt och papper.
2. Knuten: rulla ut brödet så att de är tjockt i mitten och smalt i ändarna. Lägg sedan den ena änden över brödet och den andra under. Vik sedan in.
3. Vanlig limp-form: rulla ut brödet till önskad längd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!