Bröd med yoghurt (ca 7 st bröd)
1 liter vatten90g jäst1500g (25 dl)vetemjöl800g (14.5 dl)fint rågmjöl150g (2.5 dl) durumvetemjöl40g (2 och 3/4 msk)salt60g smör130g (1,5 dl)naturell yoghurt
Bröd med youghurt
Foto: Fotograf saknas!
Sätt in bröden på 250 grader, sänk direkt till 210 grader och låt dom vara innne ca 20-25 min. Sätt i en termometer se till att de är uppe i 96 grader innan ni tar ut dem.
3 sätt att fixa formen:
1. Fisken: Vik brödet, och rulla de smalt i ändarna. lägg brödet på plåt och papper med mjöl på med skarvan neråt. Precis innan bakning så vänder du brödet försiktigt och lägger de på ny plåt och papper.
2. Knuten: rulla ut brödet så att de är tjockt i mitten och smalt i ändarna. Lägg sedan den ena änden över brödet och den andra under. Vik sedan in.
3. Vanlig limp-form: rulla ut brödet till önskad längd.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!