Bröd med yoghurt
(ca 7 st bröd)1 liter vatten90 g jäst1 500 g (25 dl) vetemjöl800 g (14.5 dl) fint rågmjöl150 g (2.5 dl) durumvetemjöl40 g (2,75 msk) salt60 g smör130 g (1,5 dl) naturell yoghurt
Foto: Fotograf saknas!
Dela sedan degen i sju lika stora bitar. Och knåda dem runda. Forma därefter bröden till valfri form. Lägg bröden under handduk på plåt med papper och jäs dem till nästan dubbel storlek. Innan bröden ska in i ugnen är det bra att spreja dem med vatten. Då blir det en fin yta på brödet.
Sätt in bröden på 250 grader, sänk direkt till 210 grader och låt dem vara inne cirka 20-25 min. Sätt i en termometer och se till att de är uppe i 96 grader innan ni tar ut dem.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!