Brownies med två sorters choklad

(15 stycken)225 g smör200 g mörk blockchoklad3 ägg2 1/2 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker1/2 tsk salt100 g vit blockchokladev florsocker till dekoration

Mat & dryck2004-03-03 21:09
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rektangulär form ca 23 x 30 centimeter. Smält smöret i en kastrull och tillsätt blockchokladen i bitar. Rör tills chokladen smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Häll chokladblandningen i äggsmeten och rör om tills det är väl blandat. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat skål. Rör i det i chokladblandningen och blanda. Häll smeten i formen.
Smält den vita blockchokladen i vattenbad: Placera en metallskål över en kastrull med sjudande vatten och bryt chokladen i bitar och lägg det i bunken. Rör tills chokladen smält. Häll den över kaksmeten i ett sicksackmönster. Grädda mitt i ugnen ca 25­30 minuter. När kakan har svalnat kan du pudra med florsocker genom en tesil innan du skär den i bitar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!