Brulé med smak av citron och muskot

(4 port)Lite annorlunda smaksättning på en populär dessert som fått lite av en renässans.2 citroner1 kanelstång, 1 krm riven muskotnöt3 dl vispgrädde1 dl standardmjölk0,75 dl socker4 stora äggulor (av frukostäggsstorlek)Till garnering: 2-3 msk råsocker strö

Mat & dryck2000-10-25 14:05
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet fint. Häll grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, citronskal, kanelstång och muskot. Koka upp och sjud någon minut. Ta upp kanelstången. Vispa upp äggulorna i en värmetålig skål. Häll gräddmjölken över äggulorna under kraftig vispning. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsformar (rymd cirka 1,5 dl). Ställ formarna i en långpanna. Häll på vatten så att det kommer en liten bit upp på skålarna. Grädda i nedre delen av ugnen vid 150 grader cirka 1 timme. Låt kallna. Ställ övertäckta i kyl över natt.
Vid servering: sätt på ugnens grillelement. Strö socker över ytan. Färgsätt tills ytan blivit knäckigt brun. Passa noga så att det inte blir bränt! Och ha ugnsluckan på glänt. Servera genast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!