Bruna bönor oriental
Den svenska bruna bönan förvandlas till något exotiskt i denna rätt. 1,5 dl bruna bönor100 g morot, 100 g palsternacka1 liten purjolök, ca 80 g1 grön paprika2 ananasringar (helst ananas i egen juice)3 dl vatten, 0,5 buljongtärning (grönsaks- eller höns-)1 dl ananasspad, 1 msk majsenamjöl2 krm vinäger, 0,5 krm malen ingefära
Häll bort kokvattnet.
Ansa och skölj grönsakerna. Skär dem i bitar eller strimlor.
Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt grönsakerna. Sjud dem lagom mjuka, ca 10 min.
Tillsätt bönorna.
Rör ut majsenamjölet i ananasspadet. Blanda ner redningen i grönsakerna. Låt koka upp under varsam omrörning. Blanda ner ananasen.
Smaka av med vinäger och ingefära. Bjud med kokt ris.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!