Brytbröd
Brytbrödet kan du forma som du vill. Om du vill kan du strö hackade svarta oliver på brödet innan du sätter det i ugnen.2 deciliter vetekross250 gram kesellalite margarin att smörja ugnsplåten med50 gram jäst5 deciliter ljummet vatten3 teskedar salt13 deciliter vetemjöl
Andra dagen: Sätt ugnen på 250 graders värme. Smörj margarin på en ugnsplåt. Smula jästen i en bunke. Häll det ljumna vattnet i bunken med jästen. Blanda tills all jäst löst sig. Tag fram det blandade vetekrosset och kesellan ur kylskåpet. Häll den blandade kesellan och vetekrosset i bunken med vattnet och jästen. Häll i saltet och nästan allt vetemjölet i bunken.
Blanda med fingrarna till en deg. Lägg en bakhandduk över bunken. Låt degen i bunken jäsa i 30 minuter. När degen jäst färdigt ta degen ur bunken. Knåda degen med fingrarna till den blir slät och känns smidig.
Dela degen i 30 lika stora delar. Lägg degbitarna på den smorda ugnsplåten. Lägg degbitarna tätt mot varandra. Låt degbitarna på plåten stå och jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnsplåten i ugnen. Titta om brödet fått färg när det stått 20 minuter i ugnen. Har brödet inte fått en vacker färg, låt det stå ännu en stund i ugnen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!