Caesarsallad

(ca 6 port)2 sallatshuvuden, olika sorterKrutonger: 6 skivor vitt formbröd 1 msk olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk riven parmesanostDressing: 50 g ansjovisfiléer1 ägg1 vitlöksklyftapressad saft av 0,5 citron, 1 msk osötad senap0,5 tsk Worcestershiresås1,5 dl oljasvartpeppar, saltca 1 dl riven parmesanost

Mat & dryck1999-09-22 11:21
Sätt ugnen på 175 grader. Kantskär brödet och skär sedan i tärningar. Blanda brödtärningarna i en skål med olja, vitlöksklyfta och riven ost. Vänd runt. Bred ut dem på en plåt och färgsätt i övre delen av ugnen ca 10 min. Låt dem kallna. Gör dressingen. Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Knäck ägget i en mixer eller matberedare och tillsätt vitlöksklyftan, citronsaft, 2 ansjovisfiléer, senap och Worcestershiresås. Mixa tills det är blandat. Blanda oljan med 2 msk spad. Häll ner i en fin stråle medan maskinen är i gång. Smaka av med salt och peppar. Skölj sallatsbladen och riv dem. Lägg upp på ett fat. Skär ansjovisfiléerna i mindre bitar och blanda ner dem. Häll över dressingen strax innan serveringen. Vänd ner osten och garnera med krutongerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!