Cirka 20 rör cannelloni
200 gram babyspenat
1 ½ dl hackade valnötter
1 ½ dl riven parmesanost
1 msk rapsolja
400 gram krossade tomater
2 msk oregano
½-1 riven vitlöksklyfta
Ca 3 msk ketchup
0,5-1 dl matlagningsgrädde
Gör så här:
1 Sätt på ugnen 200 grader.
2 Häll upp de krossade tomaterna i en bunke och krydda med vitlök, oregano och ketchup (som ger sötma och extra kryddning) Tomatpuré fungerar också. Häll grädden i såsen och smaka av. Den ska vara tomatig i smaken, men med kryddning och grädde påverkar du hur mycket.
3 Skölj spenaten, riv parmesanosten och hacka valnötterna.
4 Häll rapsolja i stekpannan och häll i spenaten. Fräs denna så att den börjar mjukas upp och dra ihop sig. Häll på de hackade valnötterna och rör runt. Häll därefter på parmesanosten och rör så att allt blandas. När osten nästan är färdigsmält tar du stekpannan från värmen.
5 Lägg cannellonirören intill varandra i en ugnssäker form. Använd sedan en tesked för att fylla rören med den stekta fyllningen. Jag brukar fylla allihop till hälften och sedan stoppa i resten av fyllningen så att det blir en jämn fördelning i rören. Ju mer fyllning du gör desto matigare blir det, men även med lite fyllning funkar det.
6 När alla rören är fyllda häller du tomatsåsen över allt. Tomatsåsen bör täcka rören. Sätt in i ugnen 20-25 minuter.
Servera gärna med en sallad bestående av spenat, tomater, avokado och äpple.
Pris: ca 15 kronor per portion, inklusive sallad