Ceasarsallad
(4û6 port)1 kruka romansallat1 kruka färsk spenatdrygt 50 g riven parmesanost eller ta en vällagrad västerbottenost6 skivor vitt formbrödmargarinDressing: 3 sardellfiléer, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 äggulor, 1,5 msk vitvinsvinäger, 1 msk fransk senap, 1 dl olivolja, grovmalen svartpeppar.Till garnering: sardellfiléer
Tillsätt oljan lite i taget, under omrörning. Kantskär brödskivorna och skär sedan i tärningar. Hetta upp lite margarin i stekpannan. Stek brödtärningarna gyllenbruna.
Skölj, ansa och bryt romansallaten i bitar. Blanda den med spenatblad och fördela på tallrikar. Strö över riven ost och brödkrutonger. Garnera med sardellfiléer och ringla dressing över.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!