Charlotte russe
Rulltårta:
Vispa 4 ägg mycket pösigt med 2 dl socker. Ska bli som toddysmet. Blanda samman 1 dl vetemjöl med 1 dl potatismjöl och 1 tsk bakpulver. Vänd ner varsamt i äggsmeten. Rör inte! Häll smeten i mycket väl smord långpanna 30 x 40 cm.
Grädda i ugn vid 250 grader ca 5 min.
Sockra på ytan och stjälp upp på bakplåtspapper. Låt kakan kallna under långpannan. Eller så köp en färdig rulltårta.
Fyllning:
Lägg 5 gelatinblad i kallt vatten ca 10 min. Blanda 2 dl tunn grädde med 3 ägg och 1 dl vit sirap i en tjockbottnad kastrull.
Sjud på svag värme under ständig omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från plattan.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den heta krämen. Vispa i krämen medan den svalnar.
Vispa 2,5 dl tjock grädde. Skär rulltårtan i skivor och klä en rund form tätt utmed kanter och botten.
Blanda ner 1 burk avrunnen ananaskross och 0,5 dl sherry i krämen. Vänd till sist ner den vispade grädden.
Häll krämen i den rulltårtsklädda formen. Ställ i kyl över natt eller minst 3 timmar. Stjälp upp på fat.
Garnera med nätt tinade frysta hela jordgubbar eller några färska jordgubbar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!