Cheesecake med fruktsås

(6û8 port)Botten: 5û6 digestivekex, ca 50 g, 8û10 pepparkakor, ca 50 g, 50 g margarin, 1û2 krm malen kanel.Fyllning: 3 äggulor, 1 dl socker, 200 g kesella gourmet, 1 dl filmjölk, rivet skal och saft av 1 citron, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk vetemjöl, 3 äggvitor.Garnering: 1 dl gräddfil, färska bär t ex jordgubbar, senare tar vi kanske hallon eller vinbärsklasar.Sås: 1 burk (ca 400 g) konserverade aprikoser.

Mat & dryck1998-11-27 11:08
Stöt kex och kakor och blanda med smält margarin och kanel i en bunke till en grynig massa. Pressa ut den i rund form med avtagbar kant ca 20 cm i diameter.
Lägg ett bakplåtspapper i avpassad storlek i botten. Ställ formen kallt.
Vispa gulor med socker till en porös kräm. Blanda ner kesella och lite i taget av filen. Rör ner skal och saft av citron, vaniljsocker och till sist vetemjöl. Vispa vitorna till hårt skum.
Vänd ner dem i ostmassan. Häll smeten i formen. Släta till ytan.
Grädda pajen i ugn vid 175 grader ca en timme eller tills fyllningen stannat.
Ta ut och låt kallna. Pajen kommer att sjunka ihop lite. Lossa kanten på formen försiktigt. Ställ pajen kallt.
Till fruktsåsen mixas aprikoserna med lite av lagen till lagom såskonsistens. När pajen ska serveras breds ett tunt lager gräddfil över ytan. Garnera med rikligt av valfria bär.
Bjud såsen till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!