Chili con Carne

En snabb och het gryta, tipsad av Berit Rylander.

Mat & dryck2012-03-08 11:02

4 – 6 portioner

500 g nötfärs
2 gula lökar, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
3 tsk chilipeppar (original)
3 morötter, grovrivna
2 förp krossade tomater (ca 800 g)
2 buljongtärningar (kött el grönsak)
3 dl vatten
2 paprikor (gul+grön)
Matolja
Salt

Servera med bönor i burk (black eye beans, canneloni eller stora vita) och/eller ris.

Så gör du:

1. Lägg lök och vitlök i olja i en stor gryta och fräs på låg värme tills de är genomskinliga. Rör då och då.
2. Koka upp vatten och lös upp buljongtärningarna.
3. Strö chilipeppar på löken och låt fräsa ett par min.
4. Skala och grovriv morötter och blanda ner tillsammans med tomatkross och buljong, låt puttra under lock 10 min.
5. Fräs under tiden nötfärsen snabbt i stekpanna, salta och blanda ner i grytan. Låt puttra under lock ytterligare 10 minuter.
6. Skär under tiden paprika i bitar och lägg i grytan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!