Chiligryta med lamm

(4 port)500 g benfritt lammkött2 msk flytande margarin/olja1,5-2 tsk chilipulver1 tsk salt2 krm pepparmix1 stor gul lök1 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 hackad chilipeppar2 msk soja5 dl vatten + 1 köttbuljongtärning (eller kalvfond)2 paprikor i olika färgerRedning: 0,5 dl kallt vatten + 2 msk idealmjölGarnering: rivet citronskal

Mat & dryck2000-09-14 00:01
Skär köttet i grytbitar. Bryn dem i margarin/olja i en gryta tillsammans med skalad och hackad lök. Krydda med chilipulver, salt och peppar. Tillsätt tomatpuré, hackade vitlöksklyftor, hackad chilipeppar, soja, vatten och smulad köttbuljongtärning eller fond. Koka upp och låt grytan sjuda under lock ca 15 min. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg ned i grytan och låt sjuda ytterligare ca 15 min. Skaka samman redningen och häll ned i grytan. Rör om och koka upp.
Koka några minuter till. Riv skal av en väl tvättad citron och strö över. Bjud med kokt potatis och ev kall matlagningsyoghurt, strö då över hackad persilja i stället för citronskal och låt skalet tillsammans med lite pressad citronsaft ingå i yoghurten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!