Chilihet räkwok

4 port)Ca 600 g frysta räkor med skal, tinade75-100 g risnudlar2 gula lökar, 1 rödlök1-2 vitlöksklyftorsmör/olja1 påse frysta finstrimlade wokgrönsaker ca 450 g2 dl fiskbuljong (vatten + tärning)2 dl crème fraiche paprika och chili0,5 dl hot chilisauce0,5 tsk salt, 1 krm chilipulver, rivet skal av 1väl tvättad lime (eller en halv citron)

Mat & dryck2001-01-11 00:00
Skala räkorna. Skölj ev nudlarna och låt dem ligga i kallt vatten en stund. Skala löksorterna och hacka eller finstrimla. Hetta upp smör/olja i en wokpanna eller i en stor stekpanna. Fräs löken. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa med några minuter. Tillsätt buljong, creme fraiche och chilisås.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar (bryt dem ev i mindre bitar innan) och låt rinna av. Rör ner nudlar och räkor i woken. Smaka av med salt, chilipulver och rivet lime- eller citronskal. Servera med en sallat av olika sorter samt separat i skålar tillbehör som bananer i skivor, ananasbitar och svarta eller gröna oliver.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!