Chilimarinerad karré med nektarglaze

(4 port)4 skivor karré eller kotlettMarinad: 0,5 dl äppelcidervinäger, 0,5 dl olja, 0,5 dl soja, 2 tsk chilipulver, 1 krm svartpepparNektarglaze: 2 dl koncentrerad exotisk nektar, 2 dl vatten, 2 msk pressad citronsaft, 1 tsk curry, 1 tsk potatismjöl, salt

Mat & dryck2000-05-18 00:01
Nektarglazen penslas på det grillade vid slutet av grillningen. Den ger glans, färg och smak åt köttet. Penslas det på för tidigt kan det lätt brännas.
Blanda samman marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i köttet och knyt om. Marinera i minst 2 timmar och gärna längre. Gör glazen. Blanda samman nektar med vatten, citronsaft och curry i en kastrull. Koka upp. Smaka av med salt och red med potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Låt svalna.
Torka av köttet innan grillningen. Grilla 3-4 min per sida. Pensla köttet mot slutet med glazen som också är som sås till köttet.
Servera gärna med fruktspett: Dela 1 banan med skalet kvar på mitten och sedan på längden, skär 1 äpple i klyftor, dela ananasringar i bitar och 1 mango på var sida om kärnan och sedan i bitar.
Trä upp frukten på spett. Pensla ev med lite honung. Grilla ca 5 min en bit från grillbädden. Nudlar eller ris behövs nog till för mer mättnad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!